Arrangementen

VechtExclusief gidst u door de hele Vechtstreek, per uur of per dagdeel. Zowel op een boot als op de fiets of te voet.

De geschiedenis van de streek, de dorpen, buitenplaatsen, kastelen, parken, boerderijen, molens of bewoners, alles komt aan bod tijdens de rondleiding. De vele achtergrondverhalen laten het verleden van de Vechtstreek tot leven komen. Daarnaast verzorgt VechtExclusief arrangementen op maat in overleg met u. Hieronder volgen enkele suggesties. 

Fietstochten met inhoud

 

Per fiets of per boot is de Vechtstreek het best te bezichtigen. Fietstochten zijn mogelijk langs de hele Vecht, maar ook vanuit Amsterdam (de grachtengordel) via de oude trekschuitroute naar de buitens langs de Vecht.

Lees verder...

Met koetsen langs de Vecht

 

Waan u terug in de hoogtijdagen van de buitenplaatsen in een rit langs de Vecht in een historisch rijtuig. Met het geklepper van paardenhoeven en met deskundige toelichting over de buitenplaatsen, hun geschiedenis en bewoners beleeft u een onvergetelijke tocht.

Lees verder...

Met een boot over de Vecht

 

De schilderachtige oevers van de Vecht laten zich het best bekijken vanaf het water. Vanaf een boot geniet u van de buitenplaatsen, historische dorpjes en de natuur. Deskundig commentaar laat de historie van de omgeving nog meer tot leven komen.

Lees verder....

Dorpswandelingen in de Vechtstreek

 

Alle dorpen aan de Vecht hebben een bijzondere historische kern. Een wandeling door de oude straatjes van Vreeland, Loenen, Maarssen, Nieuwersluis, Weesp of Muiden, begeleid door vele verhalen over de geschiedenis en de monumenten, laten het verleden weer tot leven komen.

 

Lees verder...

Theekoepeltocht

 

De Vecht staat bekend om zijn buitenplaatsen met bijbehorende theekoepels. Per boot of fiets maakt u een tocht over of langs het water, langs een aantal van deze tuinsieraden, waarvan er geen een hetzelfde is.

 

Lees verder...

De tuin van buitenplaats Vreedenhorst

 

Vreedenhorst is een 17de eeuwse buitenplaats in Vreeland aan de Vecht gelegen in een tuin van 8 ha. Deze tuin is de laatste jaren omgevormd tot landschapspark met zowel historische als moderne elementen. Een unieke, particuliere tuin boordevol verhalen, die normaliter niet voor het publiek geopend is.

 

Lees verder...

Hollandse Waterlinietocht

 

Min of meer verstopt in het landschap bevinden zich vele sporen van de Oude en Nieuwe Hollandse waterlinie: forten, sluizen, inundatiesluisjes. In de Vechtstreek zijn deze van Weesp tot aan Breukelen te vinden. In deze tocht – per boot, fiets of busje- gaan wij op zoek naar deze sporen.Lees verder...

Copyright 2012 © VechtExclusief. Site made by Jungle Studios