top of page

Wandelingen door de dorpen aan de Vecht

Alle dorpen aan de Vecht hebben een bijzondere historische kern. Een wandeling door de oude straatjes van Vreeland, Loenen, Maarssen, Nieuwersluis, Weesp of Muiden, begeleid door vele verhalen over de geschiedenis en de monumenten, laat het verleden weer tot leven komen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van dorpswandelingen. 

Loenen

De bijnaam voor Loenen is 'De parel van de Vechtstreek' en het dorpje heeft die naam niets voor niets verdiend. Het is een pittoresk plaatsje vol monumenten en verhalen, dat de middeleeuwse structuur nog heeft behouden. De wandeling voert langs een molen, prachtige overtuinen, bijzondere huizen, de gotische kerk en over het jaagpad naar het terrein van het voormalige kasteel Kronenburg. Het dorp heeft maar liefst acht restaurants, zodat ook op culinair alles mogelijk is, van een kop koffie tot een sterrendiner. 

Breukelen

Breukelen is een prachtig oud plaatsje vol monumenten, buitenplaatsen, een aantal kastelen, oude kerken en een grote selectie aan bijzondere horeca en winkels. Amerikanen komen hier graag de 'Brooklyn bridge' bewonderen, want Breukelen heeft eeuwenoude banden met het Amerikaanse Brooklyn. Zo zijn er vele verhalen die u allemaal hoort tijdens uw wandeling door de dorpskern.

Vreeland

In Vreeland lijkt het of de tijd heeft stil gestaan. Het dorpje is in de middeleeuwen ontstaan in een scherpe bocht in de Vecht, die later is afgegraven zodat er nu een recht stuk Vecht door het dorp stroomt. Al in 1265 kreeg het dorp stadsrechten. Het 750-jarig bestaan van het dorp is in 2015 uitgebreid gevierd! Mooie monumenten, overtuintjes, een jaagpad, de eeuwenoude kerk, goede horeca, wat leuke winkeltjes en vele verhalen maken een bezoek aan dit dorp heel bijzonder. 

Dorpswandeling als 'pauze'

De boeiende wandelingen door de dorpen langs de Vecht zijn ook ideaal als 'pauze' tijdens bijvoorbeeld een lange dag vergaderen of een vaartocht van een paar uur. Even de benen strekken, bijzondere verhalen horen, prachtige gebouwen en tuinen bekijken.. Helemaal verfrist en vrolijk vervolgt u uw programma! 

bottom of page