top of page
brooklyn.png
Langs Amerikaanse sporen aan de Vecht- 
TVdocumentaire

Ter gelegenheid van de viering van 375 relaties tussen Breukelen en Brooklyn, New York, maakte RTV Utrecht in samenwerking met de stichting BreukelenBridge in 2022 een documentaire van ruim een uur over het leven in en de relaties tussen beide steden.

Juliette Jonker maakte een fietstocht langs de Vecht langs sporen van de eeuwenoude banden tussen Amerika en Nederland en leidt in de documentaire de kijker langs een aantal van die plekken. De documentaire is in augustus 2023 te zien geweest bij Noord Oost Zuid West op NPO 2. Bekijk de boeiende documentaire hier.

Schermafbeelding 2021-07-15 om 19.17.43.png
Reports Erfgoedfestival
Gooi & Vecht

Voor het Erfgoedfestival Gooi en Vecht, een samenwerkingsconcept tussen vele musea, museumtuinen, instellingen en bibliotheken, maakten Juliette Jonker en Robbert Oelp divers informatieve promo-filmpjes.

Bekijk hier de aftermovie van de opening in Singer Laren

Bekijk hier het filmpje over de tentoonstelling De affiches van Hamdorff in Singer Laren

Bekijk hier het filmpje over de wandelapp vol tips

Bekijk hier het filmpje over de fietsroutekaart vol tips.

Schermafbeelding 2020-09-10 om 10.50.23.
Landelijke opening Open Monumenten-dag 2020

De virtuele opening van de landelijke Open Monumentendag 2020 werd verricht middels een filmpje dat 10 september gelanceerd is. Script, productie en presentatie zijn i.o.v. de gemeente Stichtse Vecht door Juliette Jonker verzorgd, De Verbeelders realiseerden het filmpje van ca. 6,5 minuten.

Bekijk hier het filmpje waarin drie monumenten in Stichtse Vecht bezocht worden en Mr Pieter van Vollenhoven tot slot de opening verricht in kasteel Nijenrode.

screenshot_4783.jpg
 #EchtStichtseVecht

#EchtStichtseVecht is de serie korte TVprogramma's die Juliette Jonker maakt i.s.m. cultuurmakelaar Marcel Blekendaal en Robbert Oelp van RTV Stichtse Vecht.

Aflevering 1 Monumenten 

Aflevering 3 Fondsenwerving in de culturele sector 

Aflevering 5 Communicatie en publieksbereik.

Aflevering 6 Wandelen en fietsen in Stichtse Vecht

Aflevering 8: Breukelen-Brooklyn 375 jaar - fietsen de Vecht langs plekken met een                                         Amerikaanse band

'Cultuur leeft
in Stichtse Vecht!'

Juliette Jonker en Robbert Oelp van RTV Stichtse Vecht maakten een serie minidocumentaires over cultuur, amateurkunst en het cultuurlandschap in Stichtse Vecht.

Aflevering 1 Het Brugconcert in Vreeland

Aflevering 2 De vijf musea in Stichtse Vecht

Aflevering 3 Mattheus in Stichtse Vecht

Aflevering 4 'De Kracht van Stichtse Vecht' 

screenshot_3817.jpg
Beeldportret

In november 2018 maakten Juliette Jonker en Robbert Oelp in opdracht van het Platform Utrechtse Buitenplaatsen en Landschap erfgoed Utrecht een beeldportret van Jeroen Simonis, huismeester van Huis Doorn.  

Het filmpje is hier te zien.

'Hoe heurt het'
VPRO -
Onzichtbaar
Nederland

Juliette Jonker was te gast was bij Jort Kelder's 'Hoe heurt het eigenlijk' waar
zij vertelde over de buitenplaatsen en over het belang van het koesteren van dit culturele erfgoed.

Bekijk hier de uitzending. Het Vecht-interview begint op 13.42 min.

De optische Chappe-telegraaf die onder Napoleon op de Vreelandse kerktoren stond was het onderwerp waarover Juliette Jonker samen met Saskia Spiekman van het Communicatiemuseum in Den Haag vertelde in afl. 1 van de VPRO serie 'Onzichtbaar Nederland' (opvolger van 'Nederland van boven'), over de invloed van telecommunicatie op ons landschap.

Bekijk de uitzending hier.

bottom of page