Themaroutes

Ontdek de Vechtstreek per fiets! Zo komt u op de mooiste plekjes. Ondersteund door alle verhalen van Juliette Jonker ontdekt u niet alleen de buitenplaatsen, maar ook de bunkers, de waterwingebieden of de molens. De enorme variatie die deze streek zo mooi en beroemd maakt komt zo helemaal tot zijn recht. Met de fiets is het te verkennen gebied ook uit te breiden naar de oevers van het Gein, de Angstel of zelfs naar Amsterdam. Door oude trekschuitroutes te volgen waant men zich terug in de gouden eeuw.

Fietstochten met inhoud

De Gouden Bochtenroutes zijn ontwikkeld door o.m. Vechtexclusief om de nauwe banden tussen de Amsterdamse grachtengordel en de buitenplaatsgebieden ten zuioosten van de stad beleefbaar te maken. Er zijn vier routes die ofwel op zichzelf staand ofwel als (meerdaagse) tocht aaneengeschakeld te fietsen zijn. Onderweg hoort en ziet u de vele tastbare herinneringen aan de tijd dat de stedelingen de stinkende stad in de zomer verruileden voor hun buitenverblijf.

Vechtexclusief ontwikkelde in opdracht van Vechtsnoer tientallen thematische fietsroutes door de Vechtstreek. Vandaar dat Juliette Jonker als geen ander de achtergronden weet van b.v. molens, forten, buitenplaatsen of de sluizen en gemalen van het Waterschap AGV. De routes zijn te vinden op www.zichtopdevechtstreek.nl. Zo kunt u ze zelf fietsen met informatie op de smartphone. Maar 'live' toelichting maakt het landschap nog beleefbaarder! 

Gouden Bochtenroutes
 

Copyright 2012 © VechtExclusief. Site made by Jungle Studios