top of page

Het Vredelandse Klompenpad

In juni 2006 is het Vredelantse Klompenpad geopend, op initiatief van Landschapsbeheer Utrecht. Dit pad voert door de historische dorpskern van het pittoreske Vreeland, over het dijkweggetje langs de Vecht en dwars door weilanden, over slootjes en hekken, door bosjes en langs appelboomgaarden. Een deel van de tocht gaat over het gebied van een verdwenen buitenplaats. Onderweg is heel veel te vertellen over de historie van hetgeen u ziet, geïllustreerd met oude kaarten, plattegronden en ansichtkaarten. U wordt ontvangen met koffie en taart in Vreeland. Halverwege de wandeling staat een echte boerenlunch klaar bij kaas- en ijsboerderij De Willigen. Na afloop van het programma ontvangt u een toepasselijk afscheidscadeautje! Prijzen van de arrangementen zijn afhankelijk vande grootte van de groep, de keuze van het programma en de keuze van de lunch- of dinerlocatie. 

Route

De route van het Klompenpad voert onder meer over het terrein van de verdwenen buitenplaats Welgelegen. In het landschap zijn nog sporen van het oude park te herkennen. Halverwege de tocht is het mogelijk de route in te korten met een paar kilometer. Wilt u een bezoek brengen aan de kaas- en ijsboerderij De Willigen (ook met B&B) dan moet u de hele route lopen. 

De Willigen

De Willigen is een bijzondere kaas- en ijsboerderij aan de Vecht met een prachtige Bed & Breakfast en groepsaccommodatie. Hier kunt u kaas proeven, een rondleiding door de kaasmakerij reserveren, een ijsje kopen met zelfgemaakt ijs van fruit uit eigen moestuin of kazen en andere streekproducten kopen in het winkeltje. Er is een aanlegsteiger voor de boerderij. www.dewilligenlogies.nl

Voor de sportieve wandelaar

Het Klompenpad Is een echte sportieve wandeling. Klimmen over hekken hoort er soms ook bij. En soms zou het pad wel een 'laarzenpad' moeten heten... Bij nat weer kan het behoorlijk modderig zijn en dan voldoen klompen (of gewone schoenen) niet!

Klompenpad digitaal

De route van het Klompenpad kunt u ook zonder gids lopen, met uw mobiele telefoon in de hand. Op www.zichtopdevechtstreek.nl staat de route voor u uitgestippeld, met een aantal stoppunten waar u boeiende informatie kunt lezen over hetgeen u op dat moment ziet. U kunt de route ook thuis uitprinten en meenemen.

 

bottom of page