top of page

Met koetsen langs de Vecht

Waan u terug in de hoogtijdagen van de buitenplaatsen in een rit langs de Vecht in een historisch rijtuig. Met het geklepper van paardenhoeven en met deskundige toelichting over de buitenplaatsen, hun geschiedenis en bewoners beleeft u een onvergetelijke tocht.

VechtExclusief werkt samen met stalhouderij De Zadelhoff te Breukelen. Deze stalhouderij bezit vele bijzondere historische rijtuigen die plaats bieden aan 2 tot 14 personen. De omnibus voor 14 personen is speciaal voor de stalhouderij gemaakt en is als enige in de wereld door speciale aanpassingen ook goed toegankelijk voor rolstoel- of rollatorgebruikers. U kunt uw begeleide rondrit combineren met een ontvangst in de sfeervolle ruimte waar de rijtuigen gestald zijn.

Schitterende koetsen

De collectie koetsen van De Zadelhoff bevat zo'n 30 unieke exemplaren. Voor iedere gelegenheid is er een passende koets en een passend kostuum voor de koetsiers. De meeste koetsen worden gereden met een tweespan paarden naast elkaar, maar een zes- of achtspan is ook mogelijk. www.stalhouderijdezadelhoff.nl

Jan Plezier

Voor grotere groepen tot 20 personen is de Jan Plezier zeer geschikt. Deze koets is in 2010 speciaal voor De Zadelhoff gebouwd en is uitgerust met een uitklapbare trap met drie lage treden en een paar stevige handgrepen, waardoor deze ook zeer goed toegankelijk is voor minder validen. Door het opklappen van de banken en uitrollen van een lange en brede oprijplank, kunnen mensen met een rolstoel en hun begeleiders op een veilige en comfortabele manier worden vervoerd.

bottom of page